dimarts, 15 de gener del 2008

Moviments de la càmara

Travelling: Sempre que la càmera es desplaça en l'espai, fa un moviment que anomenem " travelling". Els "travelling" poden fer-se de diferents formes, depenent de com vulguem desplaçar la càmera. Si camina en paral·lel a un objecte que es desplaça, obtenim un travelling lateral; si ho fa en sentit vertical, tenim un travelling vertical i si els fa els dos simultàniament, un d' oblicu. Si el moviment és al voltant d'una gura, aleshores l'anomenem travelling circular. Per últim encara existeixen dues possibilitats més: que s'apropi a un objecte - travelling d'aproximació, o que se n'allunyi - travelling d'allunyament.




Panoràmica: Quan la càmera es mou sobre el seu eix, ho pot fer de dues maneres: de dalt cap a baix, o viceversa, de baix cap a dalt. Aquest moviment és la panoràmica vertical. Si ho fa de dreta a esquerra o viceversa, aleshores és una panoràmica horitzontal. Per últim, si les féssim les dues alhora, tindríem una panoràmica obliqua.




Zoom: Un zoom és un objectiu amb una distància focal variable, des del gran angular al teleobjectiu, en una peça, i permet passar de l'una a l'altra ràpidament.

2 comentaris:

evidcarmona ha dit...

BETAGARRI
OBRINT PAS
DEKRÈPITS
SKATALA
SKA-P
LA POLLA
EXTREMODURO
MAREA
BOIKOT
REINCIDENTES
....

Tania* ha dit...

oLa reinaaa!!
Pos si k ta mu xulo tu blog x)
tu te neteras de algo pk yo nu...x)
po wenu antes k acer mitologia...
wenu reina parlem despres ok? xD
ptons
takeruuu!!!

Tania*